From La-Diva's Passion
Maas & Waal

Hond      Hond2

Algemeen

Groep: Type mastiff

Land van oorsprong: Groot-BrittanniĆ«

Algemeen voorkomen:

Aan de rasnaam is meteen te zien van welke twee rassen de Bullmastiff afstamt. Hij werd in 1860 gefokt uit kruisingen tussen de engelse bulldog en de engelse mastiff, om het wild tegen stropers te beschermen. Alleen deze rassen gaven hem de gewenste eigenschappen voor de 'Nachtwaker van de Boswachter', zoals hij ook wel eens werd genoemd. Hij is groot en snel en heeft bijzonder veel durf. Bovendien kan hij ongemerkt zijn 'prooi' (stropers) besluipen en heeft hij een fijne neus.

De oorspronkelijke honden waren bruiner dan de meer geraffineerde honden van tegenwoordig. De overgrote meerderheid was donkerbruin gekleurd, om in het donker van de nacht onzichtbaar te werk te kunnen gaan. Dit in tegenstelling met de populaire reebruine kleur van nu.

Nu is hij vooral waak- en verdedigingshond. Als gezelschapshond heeft de Bullmastiff de ruimte nodig. Hij heeft een sterk territoriumgevoel en moet goed worden gesocialiseerd. Hij is zeer beschermend.

Kindvriendelijkheid:

X X X

Hondvriendelijkheid:

X X X

Gehoorzaamheid:

X X X

Kan alleen zijn:

X X X X X

Heeft beweging nodig:

X X X X

Uiterlijk

Schofthoogte:

Reuen: 63,5 cm tot 68,5 cm.

Teven: 61 cm tot 66 cm.

Gewicht:

Reuen: 49,9 kg. tot 59 kg.

Teven: 41 kg. tot 49,9 kg.

Aard

De Bullmastiff is, ondanks het feit dat hij een grote hond is met een donkere historie, een liefhebbende hond die goed op zijn baas en diens bezit zal passen. Hij is altijd waakzaam en houdt alles vol. Zijn manieren zullen zijn eigenaar behagen. Hij is opgewekt, betrouwbaar, aanhankelijk en lief voor kinderen.

Training

Consequente aanpak. De Bullmastiff heeft wel dat goedaardige en die lobbesuitdrukking, toch wil hij voelen wie de baas is. Wanneer men de Bullmastiff te zacht aanpakt, dan neemt hij het ervan en dan bent u het overwicht kwijt. Ook is het aan te raden de hond meteen netjes aan de riem te laten lopen anders gaat de Bullmastiff heen waar hij maar wil.

Beweging

De Bullmastiff vereist regelmatige lichaamsbeweging en voldoende ruimte. Hij moet vanwege zijn lichaamskracht goed worden opgevoed, anders is hij moeilijk aan de lijn te houden.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie (HD) kan binnen dit ras voorkomen.

Ga daarom altijd selectief te werk gezien de HD en ED waarde van u pup.