NIEUWS: 

 

Nieuws om te delen.


 

Interessante info over de beweging van een pup  !!!

Op deze foto ziet u een röntgenfoto van een 2 weken oude pup.
Zie hoe de botten nog moeten groeien voordat ze goede gewrichten vormen. 
Dat is de reden waarom je puppy's nooit moet laten springen,
de trap of bank op- en af laten lopen, teveel (los) laten lopen of trainen.
Teveel beweging op jonge leeftijd leidt tot serieuze problemen later in het leven van de hond !!!

Het aantal gevallen van heupdysplasie en andere orthopedische aandoeningen bij pups op jonge leeftijd stijgt echter !!!

U wilt natuurlijk graag uw pup lopen. Maar het lichaampje van een pup is absoluut niet bestand tegen langdurende en / of grote, fysieke belasting!

Het is daarom raadzaam om korte wandelingen te maken en daarbij uw pup aangelijnd te houden. Af en toe een wandeling maken die wat langer is kan geen kwaad, maar u moet het zeker niet overdrijven.

De duur van de wandelingen kunt u met het toenemende van de leeftijd doen aan ook langer laten duren. Niet door steeds de tijdsduur te verlengen, maar door af en toe een wandeling er tussendoor te maken die langer is dan de anderen. Geleidelijk ging de pup aan de langere wandelingen. Als u te vaak en te lang met uw pup loopt wordt hij / zij te moe en kan uw pup verkeerd gaan lopen. Hierdoor heeft uw pup een verhoogd risico om problemen te krijgen.Natuurlijk mag u uw pup niet overbelasten.

Als u uw pup onaangelijnd laat rennen, dan wordt de belasting al snel teveel. Ook is het voor u moeilijker om uw pup te corrigeren bij ongewenst gedrag. Hij / zij heeft dan nl de vrijheid. Wel kunt u uw pup zo nu en dan met een ander hondje van ongeveer dezelfde ontwikkelingsfase en dezelfde grootte, met elkaar laten spelen. Zorg er dan wel voor dat het speelveldje niet al te groot is.

U kunt uw pup beter niet achter weggegooide voorwerpen aan laten rennen. Het is wel erg leuk om te doen, maar de belasting bij wegrennen en de plotselinge bewegingen die uw pup maakt als hij / zij de stok voorbij rent, zijn te groot. Deze abrupte bewegingen kunnen funest zijn voor de ontwikkeling van de gewrichten.

We verstaan hier onder 'activiteit': wandelen, trainen, apporteren, rennen, veel- of wild spelen met andere honden, etc.

Geniet van je nieuwe pup maar vergeet niet dat je een 6 maanden oude baby geen kilometer per dag zou laten lopen, dus een pup ook niet !!

Bron: Dierenkliniek Rijnoever uit Alphen aan den Rijn.


____________________________________________________________


MÉGA TROTS !!!!!

4 OP EEN RIJ ......!

# Izra  (La-Diva Pasco From Beautybull)         HD-A en ED-Vrij    (R.I.P)

# Bodhi (Bodhique From La-Diva's Passion)  HD-A en ED-Vrij    (R.I.P)

# Diva (Beatrix From La-Diva's Passion)         HD-A en ED-vrij    (R.I.P)

# Levi (Michelle Ice From La-Diva's Passion)  HD-A en ED-vrij                                                                                                                              ________________________________________________________________________

 

De temperatuur in een auto kan binnen 10 minuten oplopen tot 50 à 60 ° C ,  de hond kan geen kant op en raakt oververhit. Dit kan zelfs leiden tot de dood !!! Ook de ramen op een kier open zetten helpt niet!

_______________________________________________________